AnaSayfa              E-mail          SiteHaritası
© 2009 - 2016 Nur Patent. Bu sitenin tüm hakları Nur Patent'e aittir.
Nur Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Hakimiyeti Milliye Cad. Emlak Kredi Çarşısı Kat: 2 No: 127          34672 Üsküdar / İstanbul - TÜRKİYE
Tel:    +90 216 343 20 80 - 343 20 70                                Faks: + 90 216 343 20 70
e-leti: info@nurpatent.com.tr                                            msn: info@nurpatent.com.tr









E-BÜLTENLER
Marka l Patent l Tasarım

için

ONLINE ARAŞTIRMA
ONLINE DOSYA TAKİBİ
MARKA TESCİLİ

için

ÖRNEK MALİYET CETVELİNE
BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

* Diğer işlemler için lütfen firmamızla irtibata geçiniz!
Marka l Patent l Tasarım

tescil başvuruları için

FORMU DOLDURARAK
İŞLEMLERİNİZİ
HEMEN BAŞLATABİLİRSİNİZ
REFERANSLAR
KAMPANYALAR
E-BÜLTEN ÜYELİK
MÜŞTERİ GÖRÜŞLERİ
Nur Patent Aylık E-Bültenine Üye Olmak İçin E-posta Adresinizi;
Bir dahaki sefere daha kaliteli bir hizmet mi almak istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise; firmamızla ilgili deneyimlerinizi ve daha iyisini yapabilmemiz için önerilerinizi, bizimle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz!
HABERLER
TÜRK MUCİT 1700 YIL SONRA İLK İNSAN MUMYASINI YAPTI !...


Suudi Arabistan`ın Cidde şehrindeki Kral Abdülaziz Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde, 1700 yıl sonra ilk insan mumyası bir Türk mucit tarafından yapıldı! 07 / 01 / 2010

Suriye asıllı İzmirli elektrik ve inşaat mühendisi Yahya Bedir tarafından ilk mumyalama çalışması, 1999 yılında hayvanlarda denendi. Bunları yakından takip eden Kral Abdülaziz Üniversitesi Tıp Fakültesi, çalışmalara kendi ülkelerinde devam etmesi için Bedir`e davetiye gönderdi. Alman bir firmanın sponsorluğunda önce timsah, ardından ilk insan mumyalama işlemini başarıyla tamamlayan Bedir, yeni buluşunun tıp fakültesinde okuyan hekim adayları için de çok önemli olduğunu belirtti. Kadavraların morglarda `formalin` maddesiyle bekletildiğini, bununsa kanserojen içerdiği için sağlıklı bir yöntem olmadığını söyleyen Bedir, mumyalamayla kadavraların yumuşak doku halinde korunduğunu, iç organlarının da doğal reçine sistemiyle bozulmadan kaldığını söyledi.

Araştırmacı Yahya Bedir, insan mumyalama işlemini bir yılda tamamladı. Mumyalanan kadın cesedinin, üniversitenin müzesinde sergilenmesine karar verildi. Mumyalama tekniğini İzmir`in Bornova ilçesinde keşfettiği için mumyasının adını `Bornova` koyan Bedir, `Uzun yıllar bu proje üzerinde çalıştım. Son bir yıldır da mezun olduğum yerde, yani Kral Abdülaziz Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde araştırma yaparak başarılı oldum.` dedi.

Bornova`da 1999 yılında mermer cilalama esnasında keşfettiği reçinelerin mumyalarda kullanıldığını farkeden Yahya Bedir, bunun üzerine küçük deney yaptığını ve başarılı olduğunu anlattı. Denemelerini her geçen gün geliştirdiğini kaydeden Bedir, 2001 yılında Suudi Arabistan`ın Cidde şehrinde, 2,30 metrelik bir timsah ölüsünü mumyaladığını, şu anda Suudi Arabistan`da müzede sergilendiğini belirtti. Ayrıca 2006 yılında yaptığı 65 cm. uzunluğundaki kaplumbağa mumyasının Paris Doğa Tarihi Müzesi`nde bulunduğunu aktaran Bedir, müze yönetiminin buna `Matilda` adını verdiğini söyledi. Kendisinin `reçine` adını verdiği karışım için Avrupa Patent Ofisi`ne müracaat ettiğini, önümüzdeki dönemde belgenin onaylanacağını ifade eden Bedir, çalışmalarını son bir yıldır üniversitede bir kadın ve bir erkek cesedi üzerinde yoğunlaştırdığını, kadın cesedinin mumyalanmasının tamamlandığını, `Bornova Mumya` adıyla üniversite müzesinde sergilemeye başladığını belirtti.

Çalışmalarını inceleyen New York Üniversitesi`nden Prof. Bob Brier ve Maryland Üniversitesi`nden Prof Ronald Wade`nin ise anatomi araştırmaları için tebrik mesajı yolladıklarını aktaran Yahya Bedir, Kral Abdülaziz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Mahmut Şahin ve Anatomi Bölümü Başkanı Dr. Bedeval tarafından da belgeyle ödüllendirildiğini kaydetti.

Kaynak: CİHAN

Haklarınız için hukuki koruma elde edebilmenizin en iyi yolu, Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmaktır!
Fikri Gelenlerin
Ortak Paylaşım  ve Geliştirme Platformu

"MARKA & PATENT FORUMLARI"na

buradan ulaşabilirsiniz!